ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ

Δημοσίευσηαπό a paidiatriki » Δευτ Δεκ 12, 2016 3:16 pm

Aνακοινώνεται ότι υπάρχει 1 θέση υποψήφιου διδάκτορα για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στην Μονάδα Παιδιατρικών Λοιμώξεων Της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα:

ΤΙΤΛΟΣ: Μελέτη του ανοσολογικής και μοριακής έκφρασης κυτταροκινών σε παιδιά με υποτροπιάζον νεφρωσικό σύνδρομο πριν και μετά τον εμβολιασμό με το 13-δύναμο συζευγμένο πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο και συσχέτιση αυτής με την ασφάλεια του εμβολιασμού.
Τα παιδιά με ιδιοπαθές νεφρωσικό σύνδρομο (ΙΝΣ) βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο για πνευμονιοκοκκικές λοιμώξεις και για το λόγο αυτό είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός τους με το 13-δύναμο συζευγμένο πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο (Prevenar 13). Παρόλα αυτά, η ανησυχία για την υποτροπή του ιδιοπαθούς νεφρωσικού συνδρόμου (ΙΝΣ) μετά από εμβολιασμό περιορίζει τη συμμόρφωση στις ισχύουσες συστάσεις εμβολιασμού.
Είναι γνωστό ότι η υποτροπή του ΙΝΣ συνδέεται με Τ κυτταρική δυσλειτουργία και διαταραχή στην παραγωγή κυτοκινών του Th1 και Th2 μονοπατιού. Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η ανοσολογική και μοριακή μελέτη της έκφρασης κυτοκινών σε παιδιά με υποτροπιάζον νεφρωσικό σύνδρομο πριν και μετά τον εμβολιασμό με στόχο την συσχέτιση ή μη του εμβολιασμού με υποτροπές της νόσου.
Ref: Safety, immunogenicity and kinetics of immune response to 7-valent pneumococcal conjugate vaccine in children with idiopathic nephrotic syndrome. Liakou CD, Askiti V, Mitsioni A, Stefanidis CJ, Theodoridou MC, Spoulou VI. Vaccine. 2011 Sep 16;29(40):6834-7

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν το βιογραφικό τους στην ηλεκτρονική διέυθυνση vspoulou@med.uoa.gr
Τηλ επικοινωνίας: 210 7477620 ( Εργαστήριο Ανοσοβιολογίας και Εμβολίων, Τμήμα ΜΑΚΚΑ)
a paidiatriki
 
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 29, 2011 1:57 pm

Επιστροφή στο Γενικές Ανακοινώσεις Μεταπτυχιακών Ιατρικής

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες