ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΘΩΡΑΚΑ-ΚΑΡΔΙΑΣ 10-5/21 ΕΩΣ 20/5/21

Εδώ θα βρείτε ανακοινώσεις σχετικές με τα επιλεγόμενα μαθήματα της σχολής
Απάντηση
Dougenis_cardioxeir
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: Δευ Σεπ 30, 2019 4:27 pm

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΘΩΡΑΚΑ-ΚΑΡΔΙΑΣ 10-5/21 ΕΩΣ 20/5/21

Δημοσίευση από Dougenis_cardioxeir »

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΘΩΡΑΚΟΣ-ΚΑΡΔΙΑΣ 2020-21.doc
(200.5 KiB) Μεταφορτώθηκε 95 φορές
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Σπουδαιότητα και ιδιαιτερότητα του μαθήματος
Η συχνότητα των παθήσεων της καρδίας και του πνεύμονα στη χώρα μας έχει ιδιαίτερα αυξηθεί και υπολογίζεται ότι έχουν διπλασιασθεί τα χειρουργεία στα όργανα αυτά τα τελευταία 10 έτη. Ιδιαίτερα η στεφανιαία νόσος και ο καρκίνος του πνεύμονα συνεχίζουν να παρουσιάζουν έξαρση.
Το αναπνευστικό και καρδιαγγειακό σύστημα υποστηρίζουν συνολικά τον οργανισμό και επομένως η προσέγγιση των παθήσεων αυτών, από άποψη χειρουργικής παθολογίας, έχει ξεχωριστή σημασία.

Διδασκαλία
Η διδακτική διδασκαλία είναι σταδιακή και ο στόχος είναι να δοθούν κυρίως βασικά μηνύματα και κατευθύνσεις και λιγότερο λεπτομέρειες των χειρουργικών τεχνικών αντιμετώπισης.
Στα επιμέρους μαθήματα των χειρουργικών κλινικών, συναντούμε σύντομες εισηγήσεις-παρουσιάσεις σε αντίστοιχα θέματα. Όμως το γνωστικό αντικείμενο ολοκληρώνεται στο παρόν μάθημα επιλογής της Καρδιοθωρακικής Χειρουργικής.
Επίσης στην κατ’ επιλογήν κλινική άσκηση διάρκειας 2 εβδομάδων στην Καρδιοχειρουργική & Θωρακοχειρουργική Κλινική στο Νοσοκομείο “Αττικόν”, δίνεται η ευκαιρία της πληρέστερης προσέγγισης και ολοκλήρωσης της εκπαίδευσης με πρακτική άσκηση στο αντικείμενο της Χειρουργικής Θώρακος-Καρδίας.
Υπεύθυνοι για την διδασκαλία είναι τα μέλη ΔΕΠ των Κλινικών. Οι γιατροί του ΕΣΥ συμβάλλουν, επίσης, στην εκπαίδευση.
Οι συνολικές ώρες διδασκαλίας είναι 24 και κατανέμονται εξ ίσου για την Καρδιοχειρουργική και Θωρακοχειρουργική.
Η διδασκαλία περιλαμβάνει μαθήματα από έδρας με διαφάνειες προβολές ταινιών και κατόπιν προγραμματισμού επίσκεψη στο χειρουργείο για παρακολούθηση επεμβάσεων στον πνεύμονα και την καρδιά, εφόσον το επιθυμούν οι φοιτητές. Ενθαρρύνεται επίσης η συμμετοχή στο πειραματικό χειρουργείο, αν την περίοδο των μαθημάτων εκτελούνται ερευνητικά προγράμματα. ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ, ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΊΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επιλεγόμενα Μαθήματα”