ΑΠΟΝΟΜΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΕΡΟΥΛΑΚΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με υποτροφίες
Απάντηση
grammateia
Δημοσιεύσεις: 1363
Εγγραφή: Δευ Σεπ 30, 2019 12:12 am

ΑΠΟΝΟΜΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΕΡΟΥΛΑΚΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση από grammateia »

Το Ίδρυμα ιδρύθηκε το 1986 με την δημοσίευση στο ΦΕΚ 539 4/8/1986 της έγκρισης σύστασής του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Χρήστο Σαρτζετάκη και τους Υπουργούς Παιδείας κ. Αντώνη Τρίτση και Οικονομικών κ. Νίκο Αθανασόπουλο.

Η σύσταση του Ιδρύματος, έγινε με την δημοσίευση και αποδοχή της διαθήκης του διακεκριμένου χειρουργού και μαιευτήρα Δημητρίου Γ. Γερουλάκου που γεννήθηκε, εργάστηκε και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη Σπάρτη.

Με την διαθήκη του, όρισε τα εισοδήματα της περιουσίας του που άφησε για τον σκοπό αυτό, να δίνονται για υποτροφίες φοιτητών που προέρχονται από την Λακωνία στα ελληνικά Πανεπιστήμια, με τους όρους και προϋποθέσεις που ειδικότερα ορίζονται σε αυτήν.

Σκοπός του Ιδρύματος είναι η χορήγηση κάθε χρόνο υποτροφιών σε σπουδάζοντες νέους, που κατάγονται από το Νομό Λακωνίας, στον τομέα της υγείας των Πανεπιστημίων της Ελλάδας. Από την ίδρυση του Ιδρύματος έχουν δοθεί περίπου 72 υποτροφίες, συνολικής αξίας 600.000 ευρώ.

Επισημαίνεται, ότι φέτος οι υπότροφοί μας είναι 5 αριστεύσαντες Λάκωνες, πρωτοετείς φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και το ποσό για κάθε έναν ανέρχεται στις 3.000 Ευρώ / έτος σπουδών.
Συνημμένα
Πρόσκληση & Πρόγραμμα Απονομής Υποτροφιών 2023 (2 files merged).pdf
(424.75 KiB) Μεταφορτώθηκε 83 φορές
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υποτροφίες”