"ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ"

Εδώ θα βρείτε ανακοινώσεις σχετικές με τα επιλεγόμενα μαθήματα της σχολής
Απάντηση
iatriki_akriveias
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: Παρ Οκτ 18, 2019 6:01 pm

"ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ"

Δημοσίευση από iatriki_akriveias »

Η Ιατρική Ακριβείας (Precision Medicine) αποσκοπεί στην επιλογή της αποτελεσματικότερης, ασφαλέστερης και πιο στοχευμένης θεραπείας για κάθε ασθενή αξιοποιώντας τις γνώσεις και τα εργαλεία της Γονιδιωματικής Ιατρικής και της Εξατομικευμένης Ιατρικής (Personalized Medicine). Το μάθημα «Ιατρική Ακριβείας» αποσκοπεί στο να προσφέρει στους φοιτητές τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να γνωρίζουν τις νέες εφαρμογές στις διαφορετικές ιατρικές ειδικότητες, τα νέα εργαλεία που υπάρχουν (π.χ. μοριακές / φαρμακογενετικές εξετάσεις, βιολογικές θεραπείες), και πως/πότε αυτά αξιοποιούνται στην κλινική πράξη.

Οι παραδόσεις του μαθήματος "Ιατρική Ακριβείας" θα ξεκινήσουν Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 και θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης στο αμφιθέατρο ΝΑΒΟ, εκτός αν υπάρξουν διαφορετικές οδηγίες λόγω πανδημίας από τη Διεύθυνση της Ιατρικής Σχολής. Οι διαλέξεις θα ξεκινούν στις 16.00 τις παρακάτω μέρες:
Δευτέρα 29 Νοεμβρίου
Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου
Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου
Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου
Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου
Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου
Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου
Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου

Tο αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων θα αναρτηθεί στο eClass.
Το eClass θα είναι ανοικτό για εγγραφές μέχρι τις 25 Νοεμβρίου 2021.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι είχαν εγγραφεί στο eClass για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 και θέλουν να παρακολουθήσουν εκ νέου ή να συμμετέχουν στις φετινές εξετάσεις, θα πρέπει να εγγραφούν εκ νέου μέχρι τις 25 Νοεμβρίου 2021.

Επισημαίνεται ότι κυρίως για εκπαιδευτικούς αλλά και για οργανωτικούς λόγους, η εγγραφή στο e-class είναι υποχρεωτική για την συμμετοχή στο μάθημα αλλά και στις εξετάσεις του.

Υπεύθυνη μαθήματος,
Δέσποινα Σανούδου PhD(Cambridge), FACMG(Harvard)
Αν. Καθηγήτρια
Υπεύθυνη Μονάδας Κλινικής Γονιδιωματικής και Φαρμακογονιδιωματικής
Δ’ Παθολογική Κλινική
Ιατρική Σχολή
ΕΚΠΑ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επιλεγόμενα Μαθήματα”